VPL Skin Rejuvenation™

Energist UltraPlus VPL™ biedt een snelle, veilige en niet-chirurgische oplossing voor verschillende huidaandoeningen om een gezonde en jeugdige uitstraling terug te krijgen en optimaal te behouden.

Het niet-invasieve hoogenergetische licht lokt een reactie uit bij de cellen en geeft huidverbetering. Door het unieke VPL-systeem bevat elke flits een reeks van micropulsen waardoor de energie kan worden aangepast aan de specifieke noden van de huid. Zo kan er met hoge energie gewerkt worden zonder gevaar. Een huidverbeterende behandeling zonder risico's en zonder te snijden.

De Energist VPL™ technologie gebruikt specifiek gefilterde lichtenergie om de verschillende structuren in de huid op te sporen en om de onregelmatigheden van de huid te verbeteren. Het gele licht van de VPL Ultra is een hoogenergetisch licht dat in je huid wordt omgezet in warmte. Deze technologie lokt met een lichtprikkel een reactie uit bij de fibroblasten in de dermis, waardoor er nieuw collageen en dus nieuw volume gevormd wordt. Gevolg: je huid wordt strakker en voller, rimpels worden minder diep, en ontstekingen, couperose en pigmentvlekken verminderen sterk.

Hetzelfde gele licht maar met andere instellingen wordt gebruikt om gesprongen haarvaatjes (couperose, rosacea) en pigmentvlekken te behandelen.


Wat kun je behandelen en hoeveel behandeling heb ik nodig?

  • huidverslapping, fijne lijntjes en rimpels (skin rejuvenation): 3 behandelingen om de 4 weken 
  • pigmentatie: tot 3 keer om de 3 weken
  • gesprongen adertjes (couperose) en rosacea: 3 behandelingen om de 4 weken 

Hoe verloopt de behandeling?

Bij couperose/rosacea

Couperose is een huidprobleem dat gewoonlijk opduikt naargelang je ouder wordt. Het is herkenbaar als gesprongen adertjes in de huid, die sterk kunnen variëren qua dikte. Het is een aandoening waarbij de bloedvatwanden verzwakken en gaan uitzetten. Lichte huidtypes met een dunne huid zijn hier gevoeliger voor. Vaak is het een gevolg van zonneschade, soms ook een tekort aan vitamine C en/of Omega-3. Rosacea is een ontsteking van de gesprongen adertjes. 

Eerst worden de gesprongen bloedvaatjes donkerder. Dit betekent dat de vaatwanden door de hittewerking gaan samenplakken. Deze worden dan in de komende weken op een natuurlijke manier vanzelf afgebroken en afgevoerd door je lichaam. Indien 1 week na de behandeling de behandelde zone niet donkerder geworden is, wordt de behandeling herhaald met een iets sterkere instelling. 

Belangrijk is om na de behandeling te vermijden dat de behandelde bloedvaatjes weer gestimuleerd zouden worden. Bij een versterkte doorbloeding worden de vaatwanden immers opnieuw geopend en het effect van de behandeling teniet gedaan. Daarom moet je na elke behandeling absoluut vermijden: 

  • wrijving (geen harde douchestraal, geen ruwe washandjes, niet wrijven of masseren,…) 
  • warmte (geen warme douche, zon, sauna,…)
  • alles wat de bloedsomloop stimuleert (stress, sporten, vliegen, …) 
Bij skin rejuvenation

Na de behandeling kan er een lichte roodheid optreden in de huid en je kunt ook wat na-tintelingen ervaren. De effecten zijn: vervaging van fijne lijntjes en rimpels, meer volume in de huid, verbeterde éclat en doorbloeding, egalere teint (vermindert pigmentatie), verfijning van poriën en vervaging van littekens.


Bij pigmentatie

Zowel ouderdomsvlekken, melasma en sproeten zijn te behandelen met VPL. Natuurlijk kunnen we enkel behandelen wat er al staat en niet voorkomen dat er zich nieuwe pigmentstoringen in de huid gaan vormen. Belangrijk is ten allen tijden zon en zonnebank te vermijden en altijd zonbescherming met SPF50 te gebruiken, zowel in de zomer als in de winter.

Na de behandeling worden de pigmentvlekken eerst donkerder, met hele lichte korstvorming. Deze korstjes verdwijnen vanzelf binnen de 3 weken na de behandeling. Indien de vlek nog niet volledig weg is, mag er nogmaals behandeld worden (tot 3 maal). 

Soms zit er een pigmentstoring in het DNA van de cellen. Deze is helaas niet weg te krijgen met een behandeling. Om te weten of een pigmentvlek in het DNA van je cellen zit, moeten we gewoonweg een behandeling uitvoeren en afwachten hoe de pigmentvlek reageert. Indien de behandeling na 3 sessies geen verbetering heeft gebracht in de kleuring van de pigmentvlek, moeten we ervan uit gaan dat de pigmentvlek dus in het DNA van de cellen zit en helaas niet te behandelen is. Bij twijfel kan er eerst een een test gedaan worden.

VPL Skin Rejuvenation™

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x