I peel – Image Skincare

Image Skincare heeft een uitgebreide collectie professionele peel behandelingen. Deze richten zich op het volledige spectrum aan huidproblemen: van een vette huid, al dan niet acné gevoelig, tot een droge huid met fijne lijntjes, rimpels en/of verouderde huid, alsook een hyperpigmentatie-, couperose- of rosacea-gevoelige huid.

De peel behandelingen worden uiteraard volledig afgestemd op de noden van je huid en kunnen je huid al na één keer verbeteren. Voor een optimaal resultaat worden enkele opeenvolgende behandelingen geadviseerd.

Professionele of medische peelings met farmaceutische kwaliteit kunnen veel huidproblemen verbeteren of verhelpen.

 • I peel ormedic lift : optimaal herstel, brengt de huid in balans. Ook geschikt tijdens de zwangerschap.
 • I peel signature facelift : totale detox, stimulatie collageen
 • I peel lightening lift : verstevigen, egaliseren, verhelderen
 • I peel lightening lift forte : bij hardnekkige pigmentatie
 • I peel wrinkle lift : een boost voor de verouderde huid
 • I peel wrinkle lift forte : een intensieve boost voor de verouderde huid
 • I peel acné lift : pakt ontstekingen aan
 • I peel beta lift : bij ernstige acné

Vraag Pomerans hoe I peel ook jouw huid kan verbeteren en verjongen!

Over I Peel

Professionele of medische peelings met farmaceutische kwaliteit kunnen veel huidproblemen verbeteren of verhelpen. Het is een eenvoudige, vaak toegepaste en doeltreffende techniek die een gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid veroorzaakt. Ze worden vaak ingezet om lijntjes te verzachten, de teint te verhelderen, een grove huidstructuur te verfijnen, voor het egaliseren van oneffenheden en het verminderen van hyperpigmentatie. Het is ook een effectieve manier om verstoppingen bij een acné gevoelige huid aan te pakken en comedonen te voorkomen.

Peelings behoren tot de oudste en meest toegepaste behandelingen in de dermatologie. Het gebruik van peelende stoffen om de huid te behandelen gaat ver terug: in het oude Egypte baadden vrouwen al in albasterolie en zure melk. In Frankrijk gebruikten vrouwen het residu van wijn om hun huid te peelen. In de jaren ’80 werd de basis gelegd voor de medische peelings zoals we ze nu kennen. Ondertussen werden en worden deze technieken steeds verder ontwikkeld en verfijnd.

Helaas hebben chemische peelings vaak een negatieve bijklank, dit geheel ten onrechte! Iedereen heeft wel eens een horror verhaal gehoord van ‘iets’ dat ‘ergens’ fout gelopen is. Laat je hierdoor niet afschrikken! De professionele peelings van Image Skincare zijn zeer veilig en indien goed toegepast zijn ze onmisbaar inzake huidverbetering. Geef je daarom over aan een professional die goed opgeleid is!

Chemische peelings staan tegenover mechanische peelings. Een mechanische peeling zal de dode huidcellen weggommen door de wrijving van de fijne korrels in de peeling die je mechanisch voortbeweegt met je hand. Een chemische peeling wil zeggen dat er geen korrels gebruikt worden, maar vloeistoffen (veelal van organische oorsprong) die de lijm tussen je huidcellen helpen ‘losmaken’. Enkele voorbeelden van chemische peelings zijn:

 • lactic acid (melkzuur)
 • glycolic acid (glycolzuur – uit suikerriet)
 • salicylic acid (salicylzuur – uit schors van de wilgenboom)
 • mandelic acid (amandelzuur)
 • phytic acid (fitinezuur – uit granen en zaden)
 • azelaïc acid (azelaïnezuur – uit granen)

Een chemische peeling (of fruitzuurpeeling) verweekt de bovenste huidlaag. Doordat de ‘lijm’ tussen de dode huidcellen opgelost wordt, gaat de huid versneld afschilferen.

In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt. Door het afschilferen van de dode huidcellen worden poriën niet langer afgesloten waardoor poriën minder snel zullen verstoppen en minder snel gaan ontsteken. Daarnaast hebben fruitzuren ook een ontstekingsremmende werking waardoor ze uitermate geschikt zijn om verschillende vormen van acne te behandelen. De verhoogde celdeling leidt bovendien tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een verhelderend effect heeft en hyperpigmentatie op die manier doeltreffend kan behandeld worden.


Enkele vaak gestelde vragen:

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Meestal wordt er gewerkt in een reeks van vier à zes behandelingen, met telkens 10 à 14 dagen tussentijd. Het is aangeraden om daarna met enige regelmaat een onderhoudsbehandeling te laten uitvoeren, om het resultaat langer vast te houden.

Wordt mijn huid door die opeenvolgende peelings niet te dun?

Toch niet. Onderzoek heeft aangetoond dat een peeling op termijn een herstimulatie geeft van het collageen, dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Regelmatig peelen zorgt er ook voor dat de huid beter vocht vasthoudt en dus beter gehydrateerd wordt.

Zijn deze medische peelings wel veilig?

De peelings van Image Skincare zijn uiterst veilig. Er bestaan oppervlakkige peelings, middeldiepe peelings en diepe peelings. Hoe dieper de peeling, hoe beter het resultaat maar hoe dichter je de risicozone nadert. Daarom maakt Pomerans maakt enkel gebruik van de oppervlakkige tot middeldiepe peelings. Bovendien zijn de peelings gebufferd, dat wil zeggen dat de zuurtegraad van je huid onder controle blijft, zodat de kans op irritatie geminimaliseerd wordt.

Hoe verloopt een behandeling?

Eerst wordt je huid goed gereinigd, daarna wordt de peeling aangebracht. Na de peeling wordt eventueel een LED-sessie ingelast van 20’ om je huid sneller te laten herstellen en de collageen productie te stimuleren. Als afsluiter krijgt je huid nog een herstellend masker.

I peel – Image Skincare

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x