Microcurrent

Microcurrent of microstroom is een elektrotherapie die een gunstig effect heeft op de spieren in het gelaat en collageen kan stimuleren, terwijl het je opperhuid helemaal intact laat. Microcurrent wordt al sinds de jaren 70 toegepast in de medische wereld, maar pas sinds deze eeuw ook voor cosmetische doeleinden. 

Microcurrent richt zich op onze gezichtsspieren. Deze techniek geeft verslapte spieren hun stevigheid terug en kan te sterk aangespannen spieren zoals fronsspieren weer laten relaxen, en dit zonder de spieren hierbij zichtbaar samen te laten trekken. Hoe zit dat? Microstroom werkt in op onze golgi-peeslichaampjes, een soort gevoelige sensoren in spieren die de spierspanning reguleren. Mimische rimpels verdwijnen hierdoor en je gelaat krijgt een kleine lift. Tijdens de behandeling worden individuele spieren via een speciale techniek de juiste richting ‘opgeduwd’ met beweegbare elektroden waar microstroom doorheen loopt.

Daarnaast brengt het toepassen van microstroom de bloed en lymfestroming op gang. Microstroom zal ook de elektrische impulsjes nabootsen die onze cellen gebruiken voor allerlei celprocessen en heeft op die manier een positieve invloed op deze celprocessen, zoals het optimaal verhogen van de eiwitsynthese. Dit kan het huidweefsel gezond en stevig maken en ook de collageenproductie stimuleren.

Microcurrent biedt een laag level elektriciteit die de lichaamseigen zenuwimpulsen imiteert. Daardoor is ze in staat de circulatie te verbeteren en de celenergie (ATP) te verhogen. Door gebruik te maken van een externe energiebron zoals microcurrent, is het mogelijk om de energie in onze cellen, die in loop der jaren drastisch vermindert, terug aan te vullen. Volgens David Suzuki, een expert op het gebied van microcurrent-technologie en eigenaar van Bio-Therapeutic, is ons ATP op ons 60ste met maar liefst 50% afgenomen. Het aanvullen van ATP is dus zeker geen overbodige luxe. Door verminderde ATP hebben onze cellen niet langer de nodige energie om op hun hoogste capaciteit te functioneren; dat is dan ook een van de redenen waarom onze huid veroudert. Microcurrent zorgt niet alleen voor het aanvullen van ons ATP, maar verbetert ook de circulatie en het spiergeheugen. Dit laatste geeft je de gelegenheid om de gelaatsspieren als het ware terug op te voeden, als een soort fitness voor het gezicht.

Het resultaat dat verkregen wordt door de bt-nano® wordt dan ook wel non-surgical facelift genoemd. Bt-nano® is een compact apparaat waarmee:

  • gelaatsspieren kunnen worden verlengd om fronsrimpels glad te strijken
  • gelaatsspieren kunnen worden verkort met een liftend effect als gevolg
  • ingrediënten kunnen worden ingesluisd
  • microcirculatie en lymfeafvoer gestimuleerd worden
  • de natuurlijke collageenproductie gestimuleerd wordt
  • de celenergie (ATP) verhoogd wordt

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Over het algemeen begint men met 12 behandelingen, waarvan het liefst 2 behandelingen per week. Sommigen hebben misschien iets meer dan 12 behandelingen nodig, maar dit hangt o.a. af van de staat van de spieren. Na het afronden van deze eerste reeks van 12 behandelingen, kun je overgegaan op onderhoudsbehandelingen van 1 keer per maand. Als je ouder bent dan 50, zijn 2 onderhoudsbehandelingen per maand nog beter.

Wat voel je tijdens de behandeling?

De meeste mensen zullen bijna niets voelen tijdens het behandelen met microstroom. Een microampère is 1000 maal kleiner dan één milliampère en 1.000.000 maal kleiner dan één ampère. Dit is superklein en daarom zal je bijna niets kunnen voelen tijdens een behandeling. Het kan wel zijn dat je af en toe een lichte ’kietelende’ tinteling bij het voorhoofd ervaart of enkele spiertjes voelt trillen rondom de ogen, maar dat is het dan ook. 

Voel je de stroom dus echt of is het misschien zelfs oncomfortabel? Trekken je spieren duidelijk en constant samen? Grote kans dat het geen microstroom is! Er zijn veel apparaten in omloop die zeggen microstroom te leveren, maar uiteindelijk blijkt de stroom veel te sterk te zijn. De stroom mag tijdens een microcurrent behandeling echter niet hoger komen dan zo’n 500-600 microampère, anders worden alle positieve effecten teniet gedaan.

Microcurrent

Huidanalyse : meten is weten!

Maak zichtbaar wat het blote oog niet ziet! Een goede behandeling of productadvies begint met een grondige analyse. Alleen zo kun je de beste resultaten bereiken.

Lees meer

I peel – Image Skincare

Een mooie, egale en jongere huid dankzij de professional peels van Image Skincare. Echte huidverbetering begint hier!

Lees meer

Exilis Protégé™

Een strakkere huid zonder snijden, met radiofrequentie en ultrasoon technologie. Geen ongemak en geen hersteltijd.

Lees meer

Dermalux® LED fototherapie

Therapeutisch licht dat energie geeft aan je huidcellen. Perfecte aanvulling bij elke behandeling. Verjongt, herstelt en revitaliseert!

Lees meer

Aquarenew Hydrabrasie

De meest recente techniek in de esthetische technologie om de huid te polijsten, te verfijnen en te hydrateren in één behandeling.

Lees meer

Microneedling

Een veilige en efficiënte techniek om de aanmaak van collageen in je huid op een natuurlijke manier te stimuleren.

Lees meer

VPL Skin Rejuvenation™

Lichttechnologie om veilige en doeltreffend huidverslapping, fijne lijntjes, rimpels, couperose, rosacea en pigmentvlekken aan te pakken.

Lees meer

Vitalaser® 600Plus

Een hydraterend energiebad voor je huid. Ideaal om huidveroudering bij een gevoelige huid aan te pakken.

Lees meer

HydraFacial™

Je huid opfrissen op een natuurlijke, snelle, veilige en aangename manier? HydraFacial™ is het perfecte antwoord op de vraag naar huidverjonging en huidverbetering zonder enige nadelen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x