Waarmee moet ik rekening houden?

Om een optimaal rendement te bekomen is het zéér belangrijk dat je huid niet gebruind is vóór elke sessie, hetzij door zon of zonnebank. Permanente ontharing en een gebruinde huid gaan echt niet samen! Hoe meer je huid haar natuurlijke huidskleur benadert hoe beter. Als je huid gebruind is door zon of zonnebank moet je 4 tot 6 weken wachten om te kunnen starten of verder te kunnen behandelen. Op een gebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker en bovendien is je huid dan veel gevoeliger. 

Ook na de behandeling kun je best 1 week zon en zonnebank vermijden op de behandelde zones en bij zonnig weer moet je je huid zeker beschermen met een zonneproduct met minstens beschermingsfactor SPF 30. Bruinen zonder zon (met een self-tan product) mag wel, maar niet meer tijdens de laatste 10 dagen vóór elke behandeling.

Wat betreft producten die je haartjes verbleken (bleaching) dien je hiermee te stoppen ten laatste 2 weken voor de behandeling.

Wat met epileren? Het is ook van groot belang om voor de start van de behandeling geen haren meer uit te trekken, hetzij met pincet, ontharingswas, epilady of andere systemen. Voor het gelaat stop je hiermee 4 weken voor de behandeling, voor het lichaam is dat 6 weken. Scheren, knippen of ontharingscrème (vb. Veet) mag wel nog, ook in de tussentijd (wachttijd) mag je dit blijven doen. Dit om een optimaal resultaat te garanderen en het aantal behandelingen tot een minimum te beperken. Het VPL-toestel gebruikt het pigment van je haar als geleider om tot in de haarpapil te geraken. Haren die geëpileerd werden zitten gedeeltelijk in de rustfase waarop het licht geen enkele invloed zal hebben, waardoor je uiteindelijk meer behandelingen nodig zal hebben.

Weet dat het wetenschappelijk helemaal niet aantoonbaar is dat knippen of scheren van haren haargroei vermeerdert of sneller doet terug groeien. Het idee berust dus op een mythe. De afgeschoren uiteinden voelen enkel wat stugger aan. Dit komt omdat na scheren (of knippen) de haren hun fijne puntje kwijt zijn en je dan eigenlijk het dikste gedeelte van de haren voelt.

Waarmee moet ik rekening houden?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x