LED-therapy ReGen™

ReGen is een nieuwe technologie voor huidverbetering, gebaseerd op zuiver rood en blauw LED licht. Het systeem werd ontwikkeld na jarenlang intensief onderzoek en wordt aangewezen bij: algemene huidverjonging en huidverbetering, wondheling, acné, littekens, huidirritatie, eczeem, psoriasis, couperose, rosacea, pigmentvlekken.

Hoe werkt ReGen™ met rood licht?

Het energetische licht gaat tot 5 mm diep in je huid waardoor een er een verhoogde cellulaire activiteit ontstaat. Het licht gaat door de celwand en wordt geabsorbeerd door de organellen (mitochondriën) binnenin de cel, dat zijn de energieleveranciers van je cel. De batterijen van je cellen worden als het ware opgeladen, waardoor je huidcellen beter functioneren en ook beter communiceren om de omringende huidcellen. Een goede celcommunicatie is erg belangrijk voor een gezonde en goed functionerende huid. 

Hierbij worden je fibroblasten geprikkeld om nieuwe collageen en elastine vezels aan te maken, wat resulteert in een versteviging van je huid. Ook de cellen van de bloedvaten worden gestimuleerd, wat leidt tot versteviging van de haarvaatjes, een verhoogde bloeddoorstroming en een betere zuurstofopname (verhoogde stofwisseling). De natuurlijke hydratatie verbetert door stimulatie van de GAG’s (glycosaminoglycans). Bovendien verhoogt het de werking van elke behandeling die je net voor of na de LED-sessie krijgt: het LED-licht wordt in de huidcellen omgezet in extra energie zodat de opname van actieve werkstoffen geoptimaliseerd wordt.

LED brengt een fotobiochemisch proces op gang, net zoals de fotosynthese bij planten. Planten en algen nemen licht op met hun bladgroenkorrels (chlorofyl). Door de lichtopname worden koolstofdioxide en water omgezet in suikers en zuurstof. Deze vormen de energiebron waardoor de plant kan groeien en bloeien.

Let wel: belangrijk hierbij is dat het LED-toestel afgesteld is op de juiste nanometers, anders werkt het niet! Vertrouw daarom enkel op specialisten ter zake…

Hoelang zijn de resultaten houdbaar?

Dit zal variëren afhankelijk van je huidtype en je levensstijl en of ReGen gecombineerd werd met andere behandelingen. Zo kun je bijvoorbeeld een Led-sessie inlassen na een peeling, microneedling of Hydrafacial om het resultaat ervan te intensifiëren en te verlengen. 


Wat doet het?
 • rimpels en lijntjes vervagen en de elasticiteit van je huidstructuur verbetert
 • verhoogt de werking van andere behandelingen
 • je vochtbalans verbetert
 • couperose en pigmentvlekken verzachten
 • werkt porie verfijnend
 • huidirritaties verminderen, je huid wordt weer gezond
 • Stimuleert het huideigen natuurlijke herstelproces
Hoe werkt ReGen met blauw licht?

Het energetische blauwe licht heeft een bacteriedodende werking op de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de vorming van acné puistjes. Tijdens de kuur wordt de acné geleidelijk aan minder. Enkele weken na de kuur wordt gemiddeld een verbetering van 76% waargenomen.

Hoe werkt ReGen Rood en Blauw samen?

Een mix van rood en blauw licht samen werkt kalmerend op een geïrriteerde huid. Bij acné en acnéletsels heeft het een genezingsbevorderende werking. Werkt goed bij hormonale acné. Je hebt de voordelen van rood en blauw licht tesamen, zij het dan wat afgezwakt.

Is het veilig?

De wetenschappelijk ontwikkelde lichtbron bevat geen schadelijk UVA -of UVB- licht. ReGen behandelingen zijn absoluut veilig en zijn dan ook geschikt voor alle leeftijden.

 • Veilige, doeltreffende, non-invasieve methode
 • Voor alle huidtypes, het ganse jaar door
 • Geen neveneffecten, geen pijn, geen roodheid, geen irritatie
 • Geen hersteltijd
 • Snelle en aangename behandeling
Verloop van de behandeling

De behandeling duurt ongeveer 35 à 45 minuten, waarbij het licht gedurende 20 minuten over je huid wordt geplaatst. Voor de beste resultaten wordt ReGen bij voorkeur gecombineerd met een peeling of een andere anti-aging behandeling. 

Je kunt een LED-sessie dus als losstaande behandeling boeken of combineren met eender welke andere behandeling, maar je kunt ook kiezen voor een reeks van 10 behandelingen, gespreid over 5 tot 10 weken. Om het effect vast te houden en te optimaliseren, kun je best een onderhoudsbeurt nemen ± om de 4 weken na het volgen van een reeks.

Lichttechnologie in opmars

We worden enorm beïnvloed door de kracht van het licht. Denk maar hoe goed je je voelt op een warme zonnige dag in vergelijking tot koude winteravonden. De voordelen van lichttherapie zijn wereldwijd erkend in de moderne geneeskunde. De behandeling van huidkanker, baby’tjes met geelzucht en aandoeningen zoals Seasonal Affective Disorder zijn maar een paar voorbeelden. De lichtbron van ReGen wordt ondertussen meer dan 20 jaar gebruikt in de dermatologie en de oncologie voor de behandeling van niet-melanome huidkanker. Deze behandelingen resulteerden niet alleen in de bestrijding van de kankers maar ook in een duidelijke huidverjonging. Sindsdien heeft LED-therapie een definitieve plaats verworven in de cosmetische wereld.

LED-therapy ReGen™

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x